Apps voor verenigingen

Sharewire organiseert in samenwerking met Connecting Members een wedstrijd om tot het beste app idee te komen om nieuwe en bestaande leden aan verenigingen te binden. Het beste idee wordt uiteindelijk beloond met een mobiele app! Deelnemers kunnen hun idee inzenden tot en met 31 oktober 2014 via de website van Connecting Members.

Startschot en stimulans voor deze wedstrijd vormt een webinar dat deze week gegeven is door Sharewire over de 3 succesfactoren voor een mobiele app. Dit webinar werd verzorgd door Coen Frank (CCO, Sharewire) en Dion van Bladel (AllSolutions). In het webinar is onder meer aan bod gekomen hoe andere organisaties omgaan met apps en welke link er is met verenigingen.

Naast het webinar gaat Coen Frank in het vaktijdschrift VM, dieper in op de mogelijkheden van mobiele apps voor verenigingen. In het artikel worden een aantal belangrijke stappen en onderdelen besproken die leidend zijn om tot een succesvolle app te komen. Belangrijkste advies hierin is dat verenigingen die een app willen ontwikkelen, kunnen leren van de lessen uit het bedrijfsleven. U kunt hier het volledige artikel lezen.

Naar overzicht