Betalen met iDeal met vernieuwde versie Pathé Mobiel

Met de vernieuwde app Pathé Mobiel, vanaf vandaag live voor de iPhone en Android, is het ook mogelijk te betalen met iDeal. De verwachting is dat het aantal mobiel gekochte tickets daarmee zal stijgen naar een half miljoen. Tot 2 september maken gebruikers met een iDeal transactie via Pathé Mobiel automatisch kans een jaar lang gratis film te winnen.

De vernieuwde app Pathé Mobiel biedt naast de bestaande features - zoals filmtijden, trailers, direct tickets kopen en stoelen reserveren bij alle Pathébioscopen - de mogelijkheid te betalen met iDeal. Een andere aanpassing is de one click functie bij creditcard betalingen. Gebruikers hoeven daardoor niet meer steeds opnieuw alle gegevens in te vullen. De betaalmetode Hyves vervalt omdat hiervan te weinig gebruik werd gemaakt.

Door de toevoeging van iDeal verwacht Pathé een sterke stijging in de mobiele ticketverkoop. Ook omdat een groot deel van de gebruikers weinig gebruik maakt van de andere betaalmogelijkheden: PayPal en creditcard. Sinds de start in februari 2011 zijn via Pathé Mobiel ruim 300.000 tickets verkocht. Met de nieuwe betaalmogelijkheid is de verwachting dat in 2013 500.000 tickets mobiel worden gekocht. “Daarmee is mCommerce een belangrijke pijler geworden voor Pathé”, aldus Youry Bredewold, senior manager marketing & communications.

In september 2007 introduceerde Pathé als een van de eerste bedrijven in Nederland een mobiele applicatie. Inmiddels is Pathé Mobiel uitgegroeid tot een uiterst succesvolle app met ruim 512.000 unieke gebruikers en meer dan 1,7 miljoen visits per maand. De app is gebouwd door Sharewire.

Website Pathé Mobiel www.pathe.nl/mobiel

Naar overzicht