Foto's lancering WeHague App door tHMA

Op donderdag 25 april werd de eerste app van de The Hague Mobile Academy (tHMA) gelanceerd. Wethouder Karsten Klein was aanwezig om officieel de app aan het publiek te presenteren. Vanuit tHMA kant gaf Michael Geway, de projectmanager van de studentengroep, een inhoudelijke presentatie over de app en hoe het tot stand is gekomen. Lees verder en zie de foto’s van gisteren.

Michael vertelde dat het voor de studenten een behoorlijke opgave was en dat er veel bij kwam kijken: het bedenken van de interactie, het visuele design van de app en het programmeren voor de verschillende platformen iPhone en Android. De mobile marketing student heeft een 7-dagen promotieplan geschreven welke op 13 mei zal gaan beginnen. Dit plan is in samenwerking met de opdrachtgever, de Gemeente Den Haag, opgezet en moet het gewenste aantal app downloads gaan opleveren.

De 6 studenten hebben zich gedurende drie maanden fulltime ingezet voor de realisatie van de Jongerenapp genaamd WeHague. De presentatie ging in op het proces die de tHMA studenten hebben afgelegd en de werkzaamheden die allemaal verricht moesten worden. Een demo van de app gaf het publiek een goede weergave van WeHague en zijn functionaliteiten. Al met al is de Jongerenapp een feit en kunnen de tHMA studenten niet wachten op een volgend project.

De app is nu te downloaden voor Android. De iPhone app komt binnenkort in de app store. Ga hier naar de speciale app pagina: www.wehague.nl.

Naar overzicht