Ministerie van Financiën lanceert Prinsjesdag app

Dit jaar is er voor het eerst een speciale Prinsjesdag app ontwikkeld. De officiële tablet app is een initiatief van de Rijksoverheid en biedt een mix van fun en inhoud. De app voor iPad en Android tablets is een belangrijk nieuw instrument bij de ontsluiting van alle officiële Prinsjesdagstukken. Dit past in het digitaliseringsproces van de rijksbegroting en resulteert dit jaar in een forse besparing op papier.

De dagen voorafgaand aan Prinsjesdag ligt de nadruk op achtergrondinformatie. Het gaat dan bijvoorbeeld om de route van de Gouden Koets, de begrotingskalender en diverse informatieve video’s over het Prinsjesdag-protocol en de noodzaak van gezonde overheidsfinanciën. Zodra minister Jan Kees de Jager van Financiën op Prinsjesdag de Miljoenennota en alle andere stukken aan de Tweede Kamer heeft aangeboden, zijn ook al die stukken via de app te lezen. In de app telt een digitale klok af naar dit tijdstip, dinsdagmiddag om 15.15.

Het concept, design en de ontwikkeling is verzorgd door Sharewire (www.sharewire.net). Olivier van Arkel, commercieel directeur van Sharewire: “We zijn erg trots op het resultaat van de Prinsjesdag app. De eerste reacties laten zien dat het ons goed is gelukt om beide kanten van Prinsjesdag te belichten: de beleving van Prinsjesdag en de inhoudelijke stukken”.

Downloaden

iPad versie
Android versie

Prinsjesdag app in het nieuws

 • Persbericht Rijksoverheid
 • NOS Audio bericht
 • RTL Nieuwsbericht
 • Telegraaf nieuwsbericht
 • iPadclub review
 • Video

  Aanbieding Prinsjesdagstukken 2013 in de Tweede Kamer met de Prinsjesdag 2012 app door Minister de Jager.


  Bekijk video op YouTube

  Naar overzicht