Sharewire doet het WEER

Vandaag is de nieuwe Buienradar app verschenen in de stores voor iPhone en Android. RTL Nederland heeft Sharewire de opdracht gegeven om de nieuwe app te ontwikkelen, in samenspraak met gebruikers. Nieuw in de app is onder meer de startpagina die naar eigen wens is in te richten waardoor de app persoonlijker wordt.

Voor Sharewire lag de uitdaging in het optimaliseren van grote hoeveelheid datastromen. Gebruikers krijgen nu toegang tot 2-uurs verwachting, inzoommogelijkheden op voorkeurs- en GPS locaties, een gedetailleerde regengrafiek op straatniveau maar ook uitgebreide weersverwachting per plaats, weervideo’s, social features en de mogelijkheid om weerfoto’s te uploaden.

De Buienradar app is in totaal al meer dan 3,4 miljoen keer gedownload en is nummer 1 app in de Top 25 gratis iPhone apps allertijden. In 2012 werd Buienradar gemiddeld per maand 15,5 miljoen keer bezocht via mobiel. Het unieke bereik per maand op de tablet en smartphone app steeg 110%, van 885.000 unieke bezoekers per maand in 2011 naar 1,86 miljoen in 2012.

De nieuwe iPhone app is ter vervanging van de oude en is apart te downloaden

Download hier de nieuwe Buienradar iPhone app

Download hier de nieuwe Buienradar Android app

Naar overzicht