Sharewire en Gemeente Den Haag lanceren de The Hague Mobile Academy

‘Stem onderwijs af op de vraag van werkgevers. Naar welke talenten zijn bedrijven op zoek? Een mooi voorbeeld is de The Hague Mobile Academy.’ Vertelde Henk Kool, wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie, tijdens de lancering van de The Hague Mobile Academy op dinsdag 17 juli. Vanaf september kunnen studenten en recent afgestudeerden in Bink36 een opleiding volgen die zich richt op de ontwikkeling van mobiele toepassingen.

The Hague Mobile Academy (tHMA)

Ivo Wentholt, Algemeen Directeur Sharewire (www.sharewire.net), ontkurkte samen met Henk Kool een fles prosecco op de komst van de The Hague Mobile Academy, een samenwerkingsverband tussen Sharewire en de gemeente Den Haag. Het doel is het bieden van een inspirerende, praktijkgerichte setting waar studenten en recent afgestudeerden, gerichte en relevante ervaring opdoen met het gehele traject van de ontwikkeling van innovatieve mobiele toepassingen. Wentholt: ‘De opgedane kennis en ervaring verbetert de positie van de deelnemer als starter op de arbeidsmarkt en draagt bij aan de optimale ontplooiing van jong talent binnen de metropool Den Haag.’

Den Haag

Wat betreft de locatie is gekozen voor bedrijfsverzamelgebouw BINK36 aan de Binckhorstlaan in Den Haag. ‘Het epicentrum van onderwijs met de universiteiten en hogescholen van Rotterdam, Leiden, Delft en Den Haag in de omgeving.’ Aldus Wentholt. Kool vult aan: ‘Den Haag is een goede keuze, hier gebeurt het. De stad mag beschouwd worden als de ‘telecom-hoofdstad’ van Nederland met ruim 20.000 werknemers werkzaam in deze sector’.

Vorm

Stichting The Hague Mobile Academy heeft als doel het stimuleren van werkgelegenheid door professionals op te leiden voor de snel groeiende mobiele markt. Teams van 6 recent afgestudeerden en stagiairs vanuit verschillende disciplines zullen werken aan concrete opdrachten die door partners worden ingebracht. Een compleet project duurt 6 maanden en is opgesplitst in 5 blokken: Strategie, Concept & Design, Development, Marketing & Activatie en Projectmanagement. Binnen elk blok zal één student de lead nemen en zeer actief worden begeleid door een expert in het vakgebied. Over het algemeen zal elke student ongeveer 75% van de tijd besteden aan de praktijk en 25% van de tijd aan theorie. Na 6 maanden hebben de studenten een project van A tot Z doorlopen en hiermee een schat aan ervaring opgedaan. De studenten krijgen tijdens deze 6 maanden een stagevergoeding. Een eerste team begint in September; in 2013 zullen maximaal 5 teams aan de slag zijn.

Samenwerkingen

tHMA gaat actief op zoek naar samenwerkingsverbanden met bedrijfsleven, NGO’s, overheden en kennisinstellingen. Bedrijven kunnen door een samenwerking aan te gaan op een innovatieve manier mobiele projecten opstarten, met een jong, dynamische team van talenten. Kennisinstellingen kunnen helpen om invulling te geven aan het theoretische aspect van de opleiding of dit zelfs onderdeel laten uitmaken van het eigen curriculum.

Sharewire

Sinds 1 juli 2012 is het full service mobiel internetbureau Sharewire gevestigd in BINK36. Sharewire is één van de grootste bureaus op het gebied van app en mobiele site ontwikkeling in Nederland. Bekende apps heeft Sharewire gemaakt voor Pathé, Buienradar en Greetz. Vanuit deze expertise draagt Sharewire graag inhoudelijk bij aan de ontwikkeling van jonge mensen die zich in deze branche en technologie willen ontwikkelen tot mobile professionals.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie en aanmelden Geinteresseerde studenten kunnen zich aanmelden via study@thma.nl. Bedrijven en kennisinstellingen die geinteresseerd zijn in samenwerking kunnen contact opnemen met Marije Rooijmans, 070-3249611 of een mail sturen naar partners@thma.nl.

Naar overzicht