Sharewire wint Zilveren Ooievaar en is ondernemer van het jaar

Sharewire heeft woensdagavond de Zilveren Ooievaar in Den Haag gewonnen. De gemeente reikt de prijs jaarlijks uit als blijk van waardering voor ondernemers in de stad.

Sharewire is opgericht in 2003 en is initiatiefnemer van de The Hague Mobile Academy, de eerste Nederlandse opleiding voor afgestudeerden die zich willen specialiseren in het ontwerpen van apps en andere mobiele toepassingen.

Den Haag
De oprichter, Ivo Wentholt: ‘In 2003 begonnen we in Amsterdam, maar in 2005 verhuisden we naar Den Haag. Met de universiteiten en hogescholen naast de deur is Den Haag toch de bron van kennis in ons vakgebied. We zijn enorm blij met deze waardering vanuit Den Haag, het motiveert ons om nog meer mooie dingen te doen. Met z’n allen zetten we Den Haag op de kaart als hét epicentrum op het gebied van mobile en telecom.’

De winnaar van de Zilveren Ooievaar mag zich Haagse ondernemer van het jaar noemen en wint naast een trofee een bedrag van 5.000 euro. De Zilveren Ooievaar is woensdagavond uitgereikt door de Haagse wethouder Henk Kool.

Voortdurend zoeken naar meerwaarde
De jury was onder de indruk van de innovatieve apps die Sharewire ontwikkelt en heeft waardering voor de manier waarop voortdurend wordt gezocht naar meerwaarde voor de klanten. Zo heeft Sharewire een app ontwikkeld waarmee bezoekers van bioscoop Pathé het filmaanbod kunnen volgen en tickets kunnen bestellen. Het bedrijf past volgens de jury goed bij Den Haag, met bedrijven als KPN, T-Mobile, Siemens en Ziggo steeds meer een echte telecomstad.

‘De jury had het dit jaar extra zwaar door de hoge kwaliteit van de genomineerde bedrijven’, vertelde juryvoorzitter Henk Kool. ‘En het was lastig vergelijken, want de bedrijven zijn zo verschillend. Sharewire heeft de ambitie om nummer 1 te worden in de groeiende markt van mobiele applicaties en sites. Dat is goed voor de werkgelegenheid in onze stad. Sharewire is binnen een paar jaar van 10 naar 35 medewerkers gegroeid en zet zich bovendien in om lokaal talent op te leiden tot specialist op de The Hague Mobile Academy. Daar kan Den Haag trots op zijn.’Naar overzicht