Oxxio

Oxxio heeft al haar vertegenwoordigers uitgerust met tablets. Nu kunnen alle vertegenwoordigers voor zowel de consumenten – als de zakelijke markt met behulp van de tablet presentatie geven, prijsvergelijkingen doen en orders inschrijven. De order wordt vervolgens direct verzonden naar de klant en het orderverwerkingssysteem.

Achtergrond

Oxxio is een echte prijsvechter in de energie markt. Om dit zo duidelijk mogelijk te maken willen ze klanten concreet laten zien wat het voordeel is van Oxxio ten opzichte van andere energie aanbieders. In het verleden maakte de vertegenwoordigers zelf op papier bij klanten voordeelberekeningen. Met alle verschillende tarieven en aanbieders was dat erg veel werk en niet nauwkeurig. Ook het werken met papieren brochures en contractformulieren was erg tijdrovend en kostbaar.

Oplossing

Het doel was om alle presentaties, voordeelberekeningen en orderinschrijvingen op de tablet uit te voeren. Sharewire heeft geadviseerd om haar eigen product Salesboard te gebruiken. Salesboard bestaat uit een backend systeem waar marketeers de actuele presentaties, voordeel tools en contractformulieren kunnen aanmaken. Bovendien hebben ze verregaand inzicht over het verloop van het klantgesprek door middel van de management informatie. Alle content die in het backend is aangemaakt wordt vervolgens met een druk op de knop verzonden naar de tablets van de vertegenwoordigers. Zo staat op de tablets altijd de laatste informatie en kunnen vertegenwoordigers met een druk op de knop het voordeel van Oxxio laten zien ten op zichtte van andere energie aanbieders. Ook al het presentatie materiaal en orderformulier is digitaal beschikbaar.

Resultaat

De gehele verkoop organisatie van Oxxio is uitgerust met tablets, er is een forse kostenbesparing gerealiseerd op papier en fulfilment van de orders. Bovendien is de Sales conversie zelfs met 20% gestegen.

Naar overzicht