ANWB

De ANWB is de uitgever van het jaarlijkse overzicht van fietsknooppuntroutes. Knooppuntroutes, oftewel fietsroutenetwerken, bestaan uit een groot aantal genummerde knooppunten. Tussen die knooppunten lopen in twee richtingen bewegwijzerde verbindingsroutes. Gewoonlijk staat op elk knooppunt een informatiepaneel met knooppuntnummer en een overzicht van het fietsroutenetwerk.

Achtergrond

De ANWB heeft een nieuwe iPhone-applicatie gelanceerd, gemaakt door Sharewire. Zin om een stukje te fietsen? Zet de iPhone op je fietsstuur en trappen maar! De app toont drie ANWB-fietsroutes met informatie en tips voor onderweg. Ook kun je zelf onderweg fietsroutes maken aan de hand van knooppunten. Selecteer de gewenste knooppunten waar je langs wilt en de app maakt er een fietsbare route van.

Deze route kun je opslaan, zodat je deze zo vaak kunt fietsen als je wilt. Er zijn nog twee andere manieren om een route te maken. Je geeft aan wat het begin- en eindpunt moet zijn en de app maakt er een route van. De derde manier is het instellen van de gewenste lengte, waarna je een suggestie krijgt. Je kunt dus oneindig veel fietsroutes maken.

Oplossing

De app maakt gebruik van Google Maps, zodat je op de kaart kunt inzoomen, schuiven en via de satellietweergave kunt kijken hoe een knooppunt eruit ziet. Er zijn meerdere weergaves, onder andere met actuele weersverwachting.

Naar overzicht