Buienradar

RTL Nederland heeft Sharewire de opdracht gegeven om de nieuwe app te ontwikkelen, in samenspraak met gebruikers. Sharewire was al eerder verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Android app. Nieuw in de nieuwe versie van de iPhone en Android app is onder meer de startpagina die naar eigen wens is in te richten waardoor de app persoonlijker wordt en zijn de functionaliteiten sterk uitgebreid.

Achtergrond

RTL Nederland nam in maart 2011 de weersite Buienradar over, hiermee wilde RTL haar digitale bereik verdubbelen. Tot op heden (April, 2013) is de Buienradar app in totaal meer dan 3,4 miljoen keer gedownload en het is nummer 1 Nederlandse app in de Top 25 gratis iPhone apps allertijden. In 2012 werd Buienradar gemiddeld per maand 15,5 miljoen keer bezocht via mobiel. RTL Nederland heeft Sharewire gevraagd om de nieuwe apps te ontwikkelen om nog meer in te spelen op de wensen van de gebruikers.

Oplossing

Voor Sharewire lag de uitdaging in het optimaliseren van grote hoeveelheid datastromen. Gebruikers krijgen nu toegang tot 2-uurs verwachting, inzoommogelijkheden op voorkeurs- en GPS locaties, een gedetailleerde regengrafiek op straatniveau maar ook uitgebreide weersverwachting per plaats, weervideo’s, social features en de mogelijkheid om weerfoto’s te uploaden.

Resultaat

De nieuwe Buienradar app voor iPhone en Android zijn gisteren (2 april 2013) gelanceerd. Op dit moment zijn de eerste reacties erg positief en zien we de waardering en gebruike van de Buienradar app graag doorgroeien. In 2012 steeg het unieke bereik per maand op de tablet en smartphone app met110%, van 885.000 unieke bezoekers per maand in 2011 naar 1,86 miljoen.

Lees meer

Nieuwsbericht: Sharewire doet het WEER

De nieuwe iPhone app is ter vervanging van de oude en is apart te downloaden

Download hier de nieuwe Buienradar iPhone app

Download hier de nieuwe Buienradar Android app

Naar overzicht