Eneco

Eneco Retail heeft hun gehele direct sales kanaal uitgerust met tablets. Zo kunnen de vertegenwoordigers nu met een tablet in de hand klanten te woord staan, energie contracten opstellen en zelfs direct contracten laten tekenen en versturen met de tablet.

Achtergrond

Eneco heeft duurzaamheid en professionaliteit zeer hoog in het vaandel staan en loopt op dat gebied dan ook voorop. Zo wilde ze ook hun direct sales kanaal professionaliseren en verduurzamen. Voorheen gebruikte ze papieren brochures en – contracten en was er weinig grip op het verkoopgesprek tussen vertegenwoordiger en klant. Dat was foutgevoelig, leidde verouderde informatie en veel papier gebruik.

Oplossing

Het doel van Eneco was om het verkoop gesprek professioneler te laten verlopen en papier uit te faseren. Zo wordt de vertegenwoordiger met de tablet ondersteund met een presentatie, energie calculator en contract formulier. Sharewire heeft geadviseerd om haar eigen product Salesboard te gebruiken. Salesboard bestaat uit een backend systeem waar marketeers de actuele presentaties, rekenmodules en contractformulieren kunnen aanmaken. Bovendien hebben ze verregaand inzicht hebben over het verloop van het klantgesprek door middel van de management informatie. Alle content die in het backend is aangemaakt wordt vervolgens met een druk op de knop verzonden naar de tablets van de vertegenwoordigers. Zo staat op de tablets altijd de laatste informatie en kunnen vertegenwoordigers hun klanten professioneel te woord staan.

Resultaat

In een tijdsbestek van enkele maanden zijn alle ruim 100 vertegenwoordigers van Eneco uitgerust met tablets. Er wordt geheel geen papier meer gebruikt. De klanten en vertegenwoordigers zijn zeer tevreden met deze nieuwe manier van werken. Bovendien leidde het ook tot meer verkoop! In 2019 gebruiken ruim 250 Eneco vertegenwoordigers Salesboard.

Naar overzicht