Moviemarket

De Moviemarket app heeft Sharewire ontwikkeld voor Dutch Film Works en maakt het mogelijk om direct films op je iPhone, iPad of Android device te kijken. De app geeft toegang tot meer dan 200 Top films die via streaming bekeken kunnen worden. Na aankoop begint de film binnen 3 seconden!

Achtergrond

Dutch Film Works is distributeur van video’s en dvd en kenmerkt zich als innovatie en eigenzinnige speler op de markt. Ze zagen een kans in digitale distributie via mobiele devices. Ze gaven Sharewire de opdracht om een volledig nieuw concept te ontwikkelen voor het verkopen van films via iPad en iPhone.

Oplossing

Sharewire ontwikkelde de Moviemarket app voor iPhone, iPad en Android. Het concept en design van de app geeft een ware thuisbioscoop beleving. Op het moment van ontwikkeling was het niet mogelijk om in-app films te verhuren, daarom is er voor gekozen voor een verkoopmodel. Na aankoop verplaatst de film van de catalogus naar ‘Mijn films’, hier worden de films bewaard om op elk moment te kunnen worden bekeken.

Resultaat

De Moviemarket app is één van de meest populaire film app in de App store. In totaal is de app meer dan 150.000 keer gedownload en zijn er meer dan 50.000 films verkocht. Het laatste jaar is Moviemarket voor iPad niet uit de Top 40 meest opbrengende iPad apps geweest. We zijn ook erg trots op de 4 sterren rating door meer dan 450 gebruikers.

Naar overzicht