Pathé

Sharewire ontwikkelde voor Pathé de app voor iPhone en Android en de mobile site. Met de app kunnen gebruikers niet alleen film informatie en trailers bekijken, ze kunnen ook direct tickets bestellen met iDeal, credit card of Paypal. Na een succesvolle transactie wordt er een 2D barcode gegenereerd en in de app getoond. Deze kan vervolgens in de bioscoop gescand worden.

Achtergrond

Pathé is één van de eerste klanten van Sharewire. In de tijd dat de mobiele toestellen van Nokia en Samsung (niet smartphones) populair waren, ontwikkelde Sharewire een ‘mobile’ trailer oplossing voor Pathé. Met de komst van de iPhone ontwikkelde Sharewire de iPhone app voor Pathé. Eén van de eerste populaire iPhone apps in Nederland.

Oplossing

Sharewire heeft de app voor iPhone en Android ontwikkeld. Pathé mobiel was tevens één van de eerste m-Commerce apps in Nederland en biedt ondertussen naast in-app afrekenen ook stoelselectie.

Resultaat

Pathé mobiel heeft maandelijks meer dan een half miljoen gebruikers en heeft een plek veroverd in the Top 25 gratis apps ‘of all time’ in de Nederlandse App store. Op de release dag van ‘Skyfall’ werd Pathé mobiel door meer dan 150.000 bezoekers bezocht.

Interview Pathé

Lees hier het interview met Pathé over het geheim achter het succes van Pathé mobiel

Lees meer

Een miljoen verkochte tickets via Pathé Mobiel

Video

Naar overzicht